Olika sorters vinster

När det här numret av Allergia kommer ut är det dags för kampanjen Parfymfria veckan, en företeelse som bara funnits i några år.
När det gäller doftöverkänslighet är det ju så att de som är drabbade är väldigt beroende av att omgivningen visar hänsyn och avstår från parfymerade produkter så mycket som möjligt. För att få till stånd en sådan förändring av beteende behövs förståelse och för att få människor att förstå behövs kunskap. Detta är vad Parfymfria veckan handlar om.
Men parfym ställer inte bara till problem genom vad den utsöndrar i luften utan också vilka ämnen den avsätter på huden. Det kan du också läsa om under vinjetten Parfymfritt.
Ett ämne som vi med jämna mellanrum får önskemål om att ta upp är försäkringar. På sidan 34 och framåt har vi fokuserat på barnförsäkringar och bland annat jämfört villkoren hos olika bolag.
Då och då lottar vi ut saker bland våra läsare och den här gången finns chansen att vinna ett riktigt fint pris – en crock-pot. För dig som inte vet vad det är, titta på sidan 27.

Text Lena Granström, andreredaktör