Heldag på sommarland för alla åldrar

Länsföreningen Västra Götaland nordost ordnade en heldag på Skara sommarland i somras. Tanken var att göra något roligt för alla åldrar.

Astma och Allergiföreningen i Västra Götaland nordost har cirka 3400 medlemmar fördelade på tio lokalföreningar. De flesta aktiviteterna ordnas på lokalnivå, men länsföreningen har ett övergripande ansvar för läger och större evenemang.
– Vi ville ordna en heldag för alla ålder från den yngsta till den äldsta medlemmen, berättar Marie Göthe, anställd på föreningens kansli. Vi ville gärna se alla tre generationerna göra något roligt ihop. Vi ville också gärna se folk från alla föreningarna och även med olika etnisk bakgrund.
– Vi ordnade en heldag på Skara Sommarland lördagen den 13 augusti. Vi hade fint väder och inget regn förrän sena eftermiddagen. Det var inga köer till åkattraktionerna utan bara att gå rakt fram. Vi var totalt 395 personer fördelade på åtta barn under en meter, 24 personer över 60 år och övriga 363 personer däremellan.

Vardagen är tuff för många

– Sommarland är inte bara badlandet med Cobran, Big drop och allt vad det heter utan lika mycket klassikerna radiostyrda bilar och chokladhjulet. Vi hade en samling vid grillarna där familjerna med egna picknickkorgar träffades. Vi pratade en hel del om deras vardagssituation såsom skolmåltiden i skolan, läkarbesök och mediciner. Vardagen är tuff för många och det är viktigt att barnen inte hamnar i utanförskap.
Familjerna fick bekosta sin egen resa till Skara från Västra Götalands alla hörn och föreningen bekostade entrébiljetten.
– Vi är så glada över att kunna ha möjlighet att ordna denna aktivitet. Jag har fått så många telefonsamtal och mejl där alla är glada och lyckliga över denna dag, säger Marie Göthe. Det var långväga som åkt bil i tre timmar enkel väg för att kunna leka, busa och ha kul. Jag mötte flera seniorer som tyckte det var jätteroligt att ha en mysig dag med barnbarnen.
– Stort tack till alla som bidrog ekonomiskt till denna dag!

Text Lena Granström Foto Marie Göthe