Hälsoresan blev en energikick

Tänk att få ägna en hel vecka åt må bra-aktiviteter i en naturskön miljö. Det var precis vad de sex deltagarna i fjäll- och hälsoveckan på Södergården gjorde i augusti.

En av förmånerna som följer med medlemskapet i Astma- och Allergiförbundet är att du har tillgång till Södergården, en medlemsgård med god vandrarhemsstandard. Där kan du boka in dig för valfritt antal nätter till en låg kostnad, som enskild eller tillsammans med dina föreningskamrater. Där anordnas också en hel del olika temaveckor och -helger med skiftande program.

Aktivt närvarande

Senast var det en vecka i hälsans tecken. Ledare var Anna Olsson.
– Syftet med veckan var att erbjuda en kombination av vistelse i den fantastiska naturen i södra Jämtlandsfjällen och upplevelse av det rika kulturutbudet, allt med ett hälsoperspektiv.
Deltagarna vandrade, fick massage, utförde andningsövningar och tränade sig att vara aktivt närvarande. De gjorde också utflykter till mål som de själva fick vara med och önska.
– Det som var fräckast var att se förvandlingen på bara en vecka, de var mycket piggare i slutet av veckan och hade fått ett nyväckt intresse för hälsa.

Ta till sig

En av deltagarna var Ewa Björck från Ljusdal.
– Jag tyckte framför allt att andningsövningarna var bra, de är oerhört viktiga för oss med astma. Att prova på mindfulness var också suveränt.
– Vi var en härlig grupp och Södergården är en underbar plats att vara på. Om jag skulle säga något till dem som funderar på att anmäla sig till nästa hälsovecka så är det att man ska vara motiverad och ta till sig det som lärs ut. Då blir det en mycket givande vecka, lovar Ewa.

Relaterade artiklar

post-template-two-posts.php post-template-two-posts.php