Den bästa av världar

Varje morgon när klockan ringer har jag hunnit ligga vaken en stund och tänka igenom min dag. Jag stiger upp och äter frukost och glömmer aldrig att ta mina mediciner tillsammans med maten. Jag promenerar till och från jobbet och njuter av den ro och kraft det ger mig.
Nä, knappast! Men det vore himla bra om jag gjorde det. Man kan ju undra varför det är så svårt att leva det liv man vill. Varifrån kommer motståndet? Och hur vinner man över det?
Det sägs att man kan få hjälp med de här sakerna av så kallade livscoacher.Allergias skribent Kerstin Lövgren har sökt upp en av dem och låter dig, med början i det här numret och fyra nummer framåt, följa med steg för steg på hennes resa.
Var och ens problem och motstånd i livet är personliga, men i det personliga finns också gemensamma berörings-punkter. Jag tror att kan du kan känna igen, och ha nytta av, en stor del av det som Kerstin berättar om. Så är det i alla fall för mig.

Text Annika Olsson