Så fostrar du en bebisfoodie

”Men hur börjar man?” är den vanligaste frågan Elin Oresten får. Hon driver Instagramkontot @knatteplock med 145 000 följare. Följare som häpet har följt dottern Bonnies väg från att som kladdig bebis glatt leka med maten, via lustfyllt mumsande på broccolibitar till att tidigt avsmaka menyer som lax med jordnötsnudlar.

Smaksensationer – slutet på matallergier?

En fingertopp doppad i jordnötssmör som bebisen får slicka på är ett enkelt skydd mot allergi. Och det allra nyaste rönet: Barn under fyra år som redan är jordnötsallergiker kan med en ny metod kanske bli av med sin allergi.

Välkommen till det parfymfria kontoret

Tatanja blev helt groggy och var tvungen att sjukskriva sig. En annan kvinna fick åka till akuten med svullet ansikte. Det är inte så lätt för den som inte är doftöverkänslig att förstå att den härliga handkrämen eller sköljmedlet kan göra jobbet till en akut risk för arbetskamraterna. Vi besöker kontoret som förstått – och anpassat sig.

Hurra, vilken seger!

Regeringen har beslutat att Sverige ska få ett nationellt allergiprogram. Det är något vi på Astma- och Allergiförbundet kämpat för i över tio år. Så vi säger: Äntligen!