Shoppingrunda i veganbutiken

Det finns en butikskategori som kan erbjuda ett oväntat brett utbud av allergivänliga alternativ – veganbutiker. Allergias reporter begav sig till Goodstore på Södermalm i Stockholm för att titta närmare på vilka produkter som skulle kunna vara till glädje för allergiker.

Minskade föroreningar förbättrade barns lunghälsa

Luftkvaliteten i Stockholm har blivit bättre – och det har även barns och ungas lungfunktion. Det visar en ny studie från Bamse-projektet.
 – Att arbeta för att minska luftföroreningarna ger resultat, säger professor Erik Melén.

Flera domar om merkostnadsersättning

Flera domar har fallit på senare tid där personer som överklagat Försäkringskassans beslut gällande merkostnadsersättning fått beslutet ändrat till sin fördel. Men Försäkringskassan kommer inte ändra praxis eller sitt sätt att handlägga ansökningarna.

Mjölk och ägg i vin?

Trodde du också att vin bara görs med jästa frukter och bär? Att sulfit, histamin och färgämnen i alkoholdrycker kan orsaka problem för den som är överkänslig känner många till, men att det kan finnas spår av ägg och mjölk i vin är inte lika välkänt. Hur hamnar dessa allergen i vinet – och hur vet du som allergisk konsument vilka vin du inte ska dricka?