Sallad med kyckling och lammkorv

Matig sallad med spännande smaker

1 dl quinoa
2 dl vatten
10 cm gurka
1 morot
50 g sockerärter
1/2 rödlök
0,5 dl grovt hackad koriander
1 msk kycklingfond
2-3 kycklingfiléer
2 lammkorvar (helst färsk Merqes)
2 msk olivolja
1 msk citronsaft
1 fin chilifrukt

Koka quinoan enligt anvisningar på förpackningen (tillsätt 1 msk kycklingfond i vattnet) och låt den svalna. Kärna ur och finhacka gurkan. Hyvla moroten på längden med en osthyvel. Skiva lök och chili tunt. Strimla sockerärterna och grovhacka koriandern. Blanda samman den svala quinoan, citronsaft, olivolja och övriga grönsaker. Smaka av med salt och peppar.
Stek kycklingfiléerna tills de är väl genomstekta och lammkorven i het stekpanna. Skiva kycklingen och korven och lägg skivorna på quinoan.

Foto Colourbox