Potatissallad med rädisor och rödlök

Potatissallad för både fest och vardag.

Potatissallad

cirka 1,5 kg potatis (gärna färskpotatis)
1–-2 purjolökar
1 knippe rädisor
1 rödlök

Dressing:

0,5 dl oliv- eller rapsolja
2 msk äppelcidervinäger
1, 5 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk paprikakrydda
1 vitlöksklyfta
1–2 msk dill
0,5 dl gräslök

Skala och koka potatisen. Låt den svalna något och dela den i tjocka skivor. Skiva purjolök, rödlök och rädisor och lägg alltsammans i en skål. Gör dressingen, smaka av och häll den över blandningen. Blanda mycket varsamt samman ingredienserna.
Det är bra om potatisen fortfarande är ljummen när salladen görs eftersom den drar åt sig mer smak då, men servera salladen kall.