Polenta med bacon och svamp

Servera eventuellt polentan med lite överströdd parmesan tillsammans med bacon- och svampblandningen.

140 g bacon, skuren i strimlor
350 g skogschampinjoner eller annan svamp i bitar
2 schalottenlökar, finhackade
3 msk olivolja
2 msk persilja, finhackad
2 msk färsk timjan, finhackad
2 krm salt
1 krm svartpeppar
7,5 dl vatten
1,75 dl polenta, snabbgryn
0,5 tsk salt
1 dl persilja, finhackad
1 dl parmesanost, färskriven
0,5 msk olivolja
1 krm svartpeppar

Till servering
3 msk parmesanost, finriven

Hetta upp hälften av olivoljan (1 matsked) i en stekpanna. Tillsätt bacon, svamp, och lök och fräs tills vätskan kokat in, cirka 5 minuter.
Tillsätt persilja, timjan och resten av olivoljan. Smaka av med salt och peppar.
Stek svampblandningen på låg värme i ytterligare 5 minuter och ställ pannan åt sidan.
Koka upp vattnet med lite salt. Rör ner polentagrynen lite i taget. Sänk värmen och koka på svag värme under omröring i 5-10 minuter, enligt instruktionen på förpackningen.
Rör ner persilja, parmesanost, olivolja och peppar i kastrullen. Blanda noga och smaka av med salt.
Servera eventuellt polentan med lite överströdd parmesan tillsammans med bacon- och svampblandningen.

Foto Colourbox