Juligt fröknäcke

Ett tunt och krispigt fröknäckebröd som kan bli en bra gå-bort-present till julkalaset, men är lika gott året om.

1 dl solrosfrön
1 dl chiafrön
1 dl sesamfrön (svarta)
1 dl pumpafrön
1 msk fiberhusk
0,5 dl oliv/rapsolja
2 dl vatten
flingsalt
1 tsk kanel
1 tsk ingefära

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda ihop alla frön, husk och kryddor i en skål. Koka upp vattnet. Rör ner oljan, lite salt och vattnet. Bred ut på en plåt med bakplåtspapper och strö över flingsalt. In i ugnen i 20 minuter, ta sedan ut plåten och skär i bitar, ställ tillbaka 20 minuter. Stäng av ugnen och låt stå kvar 10 minuter. Låt svalna.
TIPS: lägg ett bakplåtspapper ovanpå smeten och kavla eller tryck ut tunt. Grädda på två plåtar för ett riktigt tunt knäcke.

Linda Svensson Foto Jens Sølvberg