Gazpacho med krutonger

Kall soppa med hemmagjorda krutonger.

6 tomater, fint tärnade
1 vitlöksklyfta, pressad
1 stor röd paprika, urkärnad och tärnad
1 rödlök, finhackad
½ gurka, urkärnad och skuren i små tärningar
ca 8-10 blad färsk basilika, fint strimlade
saften av en citron

3 dl grönsaksbuljong, kyld
3 dl tomatjuice
några droppar tabasco, kan uteslutas
svartpeppar från kvarn
en nypa salt

glutenfri formfranska, skuren i tärningar
olivolja
havssalt

Lägg alla grönsaker i en rymlig skål och pressa över citronsaften, blanda väl.
Häll över grönsaksbuljong och tomatjuice, några droppar tabasco och smaka av med peppar och salt. Täck skålen med folie och ställ i kylen i minst fyra timmar.
Rosta den tärnade formfranskan i en het stekpanna med lite olivolja, släng en nypa havssalt över krutongerna.
Servera den kylda soppan toppad med krutonger och gärna någon färsk ört av valfri sort.

Recept Tobias & Elsa Holmberg Foto Colourbox