Fiskfri lök- och senapssill

Det här receptet blir faktiskt förvånande likt sill.

1 aubergin
0,5 dl salt
5 dl vatten

Skala aubergin och skär den i bitar, bitar som är i storlek som inlagd sill.
Koka upp salt och vatten, lägg i aubergin och koka cirka 4 minuter.
Häll av vattnet och lägg hälften var i två olika burkar med lock.

Lökinläggning:
0,5 gul lök
3 tsk brunt farinsocker
1 msk vitvinsvinäger
0,5 dl Oatly iMat
1 tsk salt

Skala och skiva löken tunt. Blanda alla ingredienser i en kastrull. Koka upp, låt koka cirka 2 minuter. Häll den heta röran över den kokta auberginen, sätt på locket och låt svalna. Låt stå över natten för att auberginen ska hinna ta smak. Förvaras i kylskåpet.

Senapsinläggning:
4 msk senap
3 msk brunt farinsocker
0,5 dl Oatly iMat

Blanda alla ingredienserna i en kastrull. Koka upp, låt koka cirka 2 minuter.
Häll den heta röran över auberginen i den andra burken. Sätt på locket och låt svalna.
Låt stå över natten för att auberginen ska hinna ta smak. Förvaras i kylskåpet.

Foto Colourbox