Barnet ska inte betala!

Barn ska aldrig behöva känna sig utanför – inte heller på kalas. Bilden är tagen på Pinchos i Karlskrona där jag jobbade på Bomässan i helgen.

Vare sig ditt barn har allergi eller om familjen valt att äta på nåt sätt som ligger utanför rådande norm (det kan va på grund av tro, tankar om miljö, hälsa, djurrätt etc) så känner jag att det är SUPERVIKTIGT att barnet inte ska betala för det. Hen ska aldrig behöva känna sig utanför, annorlunda eller udda. Självklart så är det ju lite annorlunda, det går ju inte att helt radera skillnaderna, men det finns sätt att minimera det. När det är barnkalas, avslutningar etc så brukar jag ringa och fråga EXAKT vad det bjuds på, ofta går det att erbjuda nästan samma saker. Jag har till exempel blivit grym på jordgubbs-gråddtårtor utan mjölk, smör eller ägg i!

I veckan var vår fyraåring på femårskalas på ett lekland. Per, min man, som skulle med, hade inte så bra framförhållning, så när han bara två timmar innan avfärd insåg att det skulle bjudas på pizza kände han sig lite dum. Så när Nikki-Lo lägligt sa ”Men pappa, jag gillar inte pizza ändå, jag vill ha korv och bröd” pustade han ut och skred till verket. Per stoppade vår favvokorv i en mat-termos med kokt vatten, tog med ketchup, bröd och rostad lök. Han köpte en lyxig glassstrut som förvarades i leklandets frys efter bilresa dit mellan frysklampar i kylväska.

Allt går, och med lite vana är det rätt lätt. Särskilt när alternativet är en ledsen och superhungrig unge eller en med andnöd och utslag. Eller hur?

Kämpa på alla allergiföräldrar där ute.

Comments are closed.