Bakad potatis med fyllning

Att välja äggstora potatisar till denna rätt blir extra trevligt om du vill servera den på en påskbuffé.

6 färskpotatisar i äggstorlek
1 msk olja
1 tsk flingsalt

Fyllning:
2 dl mjölkfri creme fraiche
200 g rökt renkött
1 msk riven pepparrot
1 msk hackad gräslök
svartpeppar/salt

Sätt ugnen på 200 grader. Borsta och tvätta potatisarna, låt dem torka. Picka potatisarna med en gaffel och lägg dem i en ugnsform eller plåt. Blanda runt med oljan och saltet. Baka i ugnen i cirka 30 minuter. Potatisarna ska vara mjuka inuti och krispiga i skalet. Låt dem svalna och gör under tiden fyllningen.
Tärna köttet och blanda med creme fraiche, pepparot och gräslök. Smaka av med svartpeppar och salt.
Skär av botten på potatisarna så står de bra, gör ett kors i toppen och tryck till. Placera fyllningen i den öppning som bildas.

Text Recept Linda Svensson Foto Jens Sølvberg