Afrikansk mangoglass

Lite rött te i smeten gör den här mangoglassen afrikansk.

1 tepåse Rooibos rött te
1 kopp vatten
200 g mango
2 dl socker
1 burk (400 g) kokosmjölk

Lägg kokosförpackningen i varmt vatten för att kokosfettet ska smälta (öppna den inte). Brygg 1 kopp med rött te (Rooibos-te). Häll 3 msk te i en kastrull tillsammans med mango och socker.
Koka ihop mangosåsen, se till att sockret smälter ordentligt. Skaka burken med kokosmjölk och öppna den. Mixa mangosåsen tillsammans med kokosmjölken till en slät smet. (Om smeten inte blir slät kan du prova att ställa bunken med smet i ett varmt vattenbad samtidigt som du mixar så smälter kokosfettet.)
Häll smeten i glassmaskinen enligt anvisning och tryck på startknappen. Observera att det inte är säkert all smet får plats samtidigt i maskinen, ibland får man använda fler skålar/isblock.
När maskinen snurrat färdigt ska glassen frysas in.

Text Recept Mormor Magda Foto Johan Kindbom