Tryggare resa med matallergikortet

Nu blir det lättare att hitta, fylla i och spara matallergikortet. Du som är matallergisk och vill kunna informera om det på landets språk när du ska ut och resa har här en bra service.

Medlemmar i Astma- och Allergiförbundet har redan tidigare kunnat göra sitt personliga matallergikort med översättning av sina matallergier till valfritt språk. Nu har tjänsten förbättrats och utökats.
På webbsidan matallergikortet.se loggar du enkelt in med ditt medlemsnummer för att komma åt tjänsten. Den som inte är medlem kan lätt fylla i en medlemsansökan och kommer därmed åt kortet direkt. Tjänsten fungerar också i mobil och surfplatta.
Du väljer ett språk och söker efter de ingredienser du vill ha med på kortet. Antalet ingredienser du kan välja är obegränsat, de finns på 27 olika språk. Kortet sparas till nästa gång du behöver det och det är lätt att byta språk den gång du reser till ett annat land.
Kortet kan du välja att skriva ut, eller så visar du det i till exempel mobilen.
På matallergikortet.se hittar du också tips för dig som reser med allergi. Det kan vara vad du ska tänka på vid planering, under resan, på plats på resmålet och om olyckan skulle vara framme. Här finns också länkar till andra användbara sidor och till artiklar om resor och allergi.