Viltskavgryta

Lagat. En prisvärd gryta med smak av vilt. Rårivna morötter och lingonsylt är gott till.

Ingredienser

240 g fryst viltskav (eller Viltmästarskav)
1 pkt bacon, 140 g
1 medelstor gul lök
2-3 msk rapsolja
3 dl soja-, ris- eller havregrädde
salt
grovmalen svartpeppar
eventuellt 1 msk soja för färgens skull
persilja

Tillagning

Värm en stor stekpanna och häll i oljan. Hacka och fräs löken tills den är gyllengul. Lägg över den på en tallrik. Skär bacon i cirka 2 cm stora bitar och stek tills det blir knaprigt. Lägg också på tallrik bredvid. Skölj ur baconfett ur pannan.
Öka värmen och häll i olja. Viltskaven behöver inte tinas och är lättast att skära fryst. Ta den därför ur frysen cirka 10 minuter innan tillagning. Skär 2 cm stora bitar. Lägg dem i stekpannan och fräs dem tills det börjar låta, vattnet kokats bort och köttet brynes. Salta och peppra. Sänk temperaturen och rör ner bacon och lök. Häll i grädden och låt allt puttra ihop i cirka 10 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar och eventuellt soja. Strö över persilja.
Servera tillsammans med potatis eller ris.

Skriv ut

Hitta fler recept som innehåller: