Sparrissoppa med krasse

Lagat. Dekorera soppan med de fina sparrisknopparna i portionsskålar eller glas.

Ingredienser

500 g grön sparris
5 schalottenlökar
5 dl havregrädde
5 dl kycklingbuljong
1 dl vitt vin
salt/peppar
krasse

Tillagning

Skala sparrisen och skär upp i 1 centimeter långa bitar. Lämna ett par toppar oskurna som du kan använda som dekoration i soppan. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och koka sparrisbitarna och topparna i 2–3 minuter. Häll bort vattnet. Ta ut topparna och ställ åt sidan.
Skala och hacka löken och fräs lätt i lite olja i en kastrull. Häll över vinet och buljongen samt grädden och koka upp. Lägg sedan sparrisen i gräddsåsen. Låt koka i cirka 10 minuter tills bitarna är mjuka och mixa.
Smaka av med salt och peppar. Servera i glas med sparrisknopparna och med krasse strösslad på toppen.

Skriv ut

Recept Linda SvenssonFoto Jens Sølvberg

Hitta fler recept som innehåller: