Schwarzwaldtårta

Bakat. Det är viktigt att då och då sätta en guldkant på tillvaron, och dit räknas verkligen en god tårta.

Ingredienser

Tårtbotten
1,5 dl havregryn/bovetegryn
1 dl hackade solrosfrön
2,5 dl florsocker
75 gr flytande mjölkfritt margarin eller smält hårt margarin
1 tsk malt psylliumfrö
1 msk glutenfri finmix

Grädde
6 tsk gelatinpulver
5 dl, 2 förp. gräddersättning, rumstempererad
8 tsk vanilinsocker
3 msk kallt vatten

Garnering
100 g mjölkfri choklad

Tillagning

Tårtbotten
Blanda samtliga ingredienser till en smet. Vispa noga, i 3-5 minuter. Bred ut smeten till tre rundlar på bakplåtspapper, cirka 24 cm i diameter. Grädda i 175 grader i cirka 10 minuter.

Grädde
Blanda gelatinpulver och vatten i ett glas eller en kopp. Låt svälla ett par
minuter. Ställ glaset/koppen i en skål med hett vatten så massan smälter.
Blanda vanilinsocker, vaniljkräm och gräddersättning, vispa fluffigt i cirka 5 minuter,
helst med elvisp. Vispa ned det smälta gelatinet. Låt stå i kylen 15-20 minuter.

Garnering
Bryt chokladen i små bitar i en liten kastrull, sätt på svag värme och smält långsamt under omrörning. Bred ut i ett tunt lager på ett bakplåtspapper. Låt stelna. Skär i sneda rutor.

Tårta
Lägg ihop tårtbottnarna med drygt hälften av grädden emellan. Lägg resten av
grädden över tårtan och runt kanterna. Garnera med chokladrutor.

Skriv ut

Recept Maria EskelFoto Colourbox

Hitta fler recept som innehåller: