Saffransparfait med tranbärskompott

Sött. En julig dessert med färg och smak av saffran och tranbär.

Ingredienser

5 st äggulor
1,2 dl strösocker
2 dl vaniljsås
1 pkt saffran
2 dl gräddersättning
1 msk citronsaft
1 msk vodka
1 pkt frysta tranbär eller färska
strösocker

Tillagning

Ta 2 msk gräddersättning värm upp med saffranet tills smak och färg fälls ut. Låt svalna något och blanda därefter med resterande gräddersättning. Vispa gulor, socker till en pösig smet.
Vispa vaniljsåsen fluffig och tillsätt den i äggsmeten. Blanda samman sås och smet.
Ta citronsaften i gräddersättningen och rör om så den tjocknar en aning. Blanda samman dem två smeten och smaksätt med vodkan. Häll upp i bröd eller tårtform och frys omgående.
Bör göras ett dygn i förväg. Koka tranbären och tillsätt socker efter egen smak. Serveras ljumna eller kalla till.

Skriv ut

Foto Colurbox

Hitta fler recept som innehåller: