Rökt rensteksröra

Lagat. Passar bra som förrätt eller på buffébordet. Servera gärna på stekpannebröd.

Ingredienser

125 g rökt renstek, skuren i små tärningar
1 dl crème fraiche
0,5 tsk riven färsk pepparrot
citronsaft
salt och svartpeppar
½ rödlök, finhackad
vegetabiliskt fett till stekning

Tillagning

Blanda renkött med crème fraiche och pepparrot. Smaka av med citronsaft, salt och svartpeppar. Låt stå övertäckt i kylen i minst två timmar för att dra åt sig smakerna.
Stek rödlöken på medelhög värme i margarin/olja i cirka 4-5 minuter, löken får inte brännas. Fördela till exempel rensteksröran på små runda bitar av stekpannebröd eller annat bröd och toppa med sauterad lök.

Skriv ut

Recept Tobias HolmbergFoto Jens Sølvberg

Hitta fler recept som innehåller: