Muffins med smörkrämstopping

Bakat. Ägg-, mjölk- och glutenfria muffins med smörkrämstopping som passar perfekt på ett kalas.

Ingredienser

4 dl glutenfri mjölblandning
1 dl kakao
3 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2,5 dl vatten eller havremjölk
75 g mjölkfritt margarin

Smörkräm
100 g rumsvarmt mjölkfritt margarin
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
eventuellt karamellfärg

Tillagning

Blanda alla de torra ingredienserna. Smält margarinet och blanda med vattnet eller havremjölken. Blanda vätskan med de torra ingredienserna tills det blir en tjock smet.
Grädda i 225 grader i cirka 15-20 minuter om du använder stora formar, och cirka tio minuter om du använder vanliga muffinsformar. Låt svalna innan du breder på smörkrämen.

Smörkräm
Rör smöret mjukt. Tillsätt socker och vaniljsocker och blanda tills det är en jämn smet. Tillsätt karamellfärg droppvis. Tänk på att en liten mängd ger mycket färg!

Skriv ut

Recept Susannah ElersFoto Susannah Elers

Hitta fler recept som innehåller: