Morotslåda

Lagat. Morotslådan går att göra äggfri.

Ingredienser

1,5 dl grötris
7-8 dl havremjölk
6-7 medelstora morötter, skalade och rivna
1 dl havregrädde
1 tsk salt
lite svartpeppar från kvarn
0,5 tsk riven muskot
2 ägg eller motsvarande mängd äggersättning
1-2 msk mjölkfritt margarin

Tillagning

Koka risgrynen i vatten med lite salt i cirka 10 minuter. Häll havremjölken i det färdigkokta riset i en tjockbottnad kastrull. Låt sjuda till en gröt i cirka 30 minuter, späd med lite mer havremjölk om det börjar koka torrt.
Sätt ugnen på 175 grader. Häll gröt och rivna morötter i en rymlig bunke. Rör samman havregrädde, salt, svartpeppar och muskot med ägg eller äggersättningen. Blanda samman med gröt- och morotsblandningen och häll upp smeten i en smord form. Klicka över ytterligare lite margarin.
Grädda i ugn i cirka 60 minuter.

Skriv ut

Recept Tobias & Elsa HolmbergFoto Jens Sølvberg

Hitta fler recept som innehåller: