Kycklingfiléer med tranbär och rosmarin

Lagat. Det svenska tranbäret för en undanskymd tillvaro trots att det är allmänt i hela Sverige. Blygt sitter det i mossan, pepparkornstort på en gracil stängel.

Ingredienser

4 kycklingfiléer, gärna majskyckling
1 dl tranbär, färska eller frysta
0,5 dl olja
1-2 msk rosmarin, färsk, repad
0,5 krm muskot, mald
2 krm svartpeppar, grovstött
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 tsk salt

Tillagning

Skär en ficka i filéerna. Blanda oljan med bär, vitlök och kryddor. Fyll filéerna med bär och olje-kryddblandning. Fäst ihop dem med tandpetare. Pensla filéerna utanpå med resten av oljan. Låt dem ligga i en skål i kylen 1-2 timmar. Salta och bryn filéerna i panna till fin färg. Ugnsbaka kycklingfiléerna vid 150 grader tills de är genomstekta, cirka 20 minuter. Köttsaften ska vara klar vid prov och köttet vitt och fast. Låt filéerna vila. Ta bort tandpetarna. Skär i sneda skivor, lägg upp på fat och garnera med syltade tranbär och färska rosmarinblad.
Servera sallad till på skivad rödlök, roman- eller ekbladssallad och tranbär. Stänk lite god olja över.

Skriv ut

Recept Matilda GöranssonFoto Hanneke Bonthuis

Hitta fler recept som innehåller: