Kladdkaka med glöggtäcke

Bakat. En god kladdkaka med vuxensmak i glasyren. För en mer barnvänlig smak går det naturligtvis bra att utesluta glöggen ur receptet. Allra godast blir den här kakan om den får stå i kylskåpet över natten.

Ingredienser

100 g mjölkfritt margarin
1, 5 dl havregrädde
1/2 dl kakao
2, 5 dl socker
100 g mörk choklad
0,5 dl sirap
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1, 5 dl glutenfri mjölmix

Glöggtäcke
3 msk glögg
2 dl strösocker
100 g mjölkfritt margarin
1 dl kakao
1 dl havregrädde

Tillagning

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med till exempel polenta.
Vispa havregrädde och socker tills sockret börjar lösas upp en aning. Häll i sirapen och fortsätt vispa.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke och rör ned i smeten. Smält smöret och låt svalna. Smält chokladen i vattenbad eller micro.
Blanda försiktigt ner chokladen i kaksmeten. Rör därefter i det smälta smöret.
Grädda i nedre halvan av ugnen ca 20 minuter.

Glöggtäcke
Smält smöret och sockret i en kastrull. Rör därefter ned kakaon. Häll i grädden och låt koka upp. Tillsätt glöggen. Koka under vispning tills smeten tjocknar. Låt smeten svalna innan den läggs på kakan. Ställ kakan svalt i några timmar innan den serveras.

Skriv ut

Foto Colourbox

Hitta fler recept som innehåller: