Karlsson

Lagat. En av julbordets klassiker görs här utan fisk.

Ingredienser

3 ägg
10 medelstora potatisar skärs i stavar (som till Janssons frestelse)
1 stor lök
6 dl matlagningsgrädde
1 tub kaviar (efter smak)
ev. lite salt
peppar

Tillagning

Blanda ägg och matlagningsgrädde i en bunke, tillsätt därefter kaviar och blanda till en jämn smet. Skala och skär potatisen och lägg ner i en smord form.
Skär löken i tunna ringar och blanda ihop med potatisen. Salta och peppra.
Häll på smeten och blanda alla ingredienser väl, grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader tills den fått fin färg och äggstanningen har stannat, cirka en timme.

Tips
Om du inte tål kaviar heller kan du använda tångkaviar. Äggen kan du utesluta om du vill och du väljer förstås den typ av grädde du tål.

Skriv ut

Foto Jens Sølvberg

Hitta fler recept som innehåller: