Kanel- och äpplescones

Bakat. Gott med ost och marmelad till brunchen eller afternoon tea. Bland det snabbaste du kan baka.

Ingredienser

2 dl glutenfri finmix, Semper
2 dl glutenfritt mjöl för söta degar, Semper
2,5 tsk bakpulver
0,75 tsk salt
0,5 dl ekologisk kallpressad kokosolja
1,5 dl havremjölk
1 rivet äpple
1 tsk kanel

Tillagning

Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda de torra ingredienserna. Blanda ned kokosoljan och rör med gaffel tills du har en finkornig massa. Blanda i det rivna äpplet och tillsätt sedan mjölken och rör om tills du har en mjuk deg som släpper bunken. Ta upp degen och knåda försiktigt. Gör 8 små bollar, platta ut dem med fingrarna till cirka 2 cm tjocklek. Lägg på bakpappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen cirka 8 minuter.

Skriv ut

Recept Linda SvenssonFoto Jens Sølvberg

Hitta fler recept som innehåller: