Chokladrutor med apelsin

Bakat. Chokladrutor med glasyr och syltade apelsinskal som garnering.

Ingredienser

50 g smält mjölkfritt margarin
3 dl Semper Finmix
2 dl socker
2 dl havredryck eller vatten
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 tsk kakao
eventuellt rivet skal från en apelsin

Glasyr
100 g smält mjölkfritt margarin
3 dl florsocker
4 msk kaffe (efter smak, ta annars havredryck)
2 msk vaniljsocker
2 tsk kakao
syltade apelsinskal eller riven kokos

Tillagning

Blanda mjölet med bakpulvret. Smält margarinet och håll i havredrycken eller vattnet. Blanda de torra ingredienserna och rör samman till en smet med margarinet och havredrycken. Häll allt i en liten ugnspanna med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i cirka 15 minuter.
Gör glasyren på spisen, smält margarinet och blanda i övriga ingredienser. När kakan svalnat lite häll på glasyren.
Strö över syltade apelsinskal. Eller byt ut apelsinskal mot riven kokos.

Skriv ut

Recept Linda Svensson Foto Jens Sølvberg

Hitta fler recept som innehåller: