Cakepops till kalaset

Bakat. Släpp loss din kreativitet och baka och dekorera kakklubbor av hjärtans lust. Denna kombo av kaka och godis blir en succé på kalaset.

 

Ingredienser

Sockerkaka

50 g mjölkfritt margarin
4 dl glutenfri mix
1,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
2,5 dl havredryck

Valfri glasyr:

smält vit choklad
smält mörk choklad
citronglasyr

Citronglasyr

75 g florsocker
1 msk citronsaft
5 g mjölkfritt margarin

Dekoration

kokos
strössel
färgat socker
något pulver, till exempel frystorkat hallon

Tillagning

Sockerkaka

Sätt på ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form.
Smält margarinet och låt det svalna. Häll i havredrycken. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i vätskan. Häll i formen och grädda mitt i ugnen cirka 35 minuter.

Smula den helt avsvalnade sockerkakan och blanda smulorna med den färskost du tål, jag använde Tofutti creamy smoth 225 g. Rulla sedan bollar i lagom storlek. Stick in en klubbpinne och doppa i valfri glasyr. Om du har tålamod kan du låta cakepopsen stelna en stund i frysen innan du doppar dem i glasyren. Dekorera med kokos, strössel eller färg.

Citronglasyr

Smält smöret och blanda ner socker och citron.

Skriv ut

Recept Linda SvenssonFoto Jens Sølvberg

Hitta fler recept som innehåller: