Cakepops till kalaset
Bakat. Släpp loss din kreativitet och baka och dekorera kakklubbor av hjärtans lust. Denna kombo av kaka och godis blir en succé på kalaset.
Bakat. Släpp loss din kreativitet och baka och dekorera kakklubbor av hjärtans lust. Denna kombo av kaka och godis blir en succé på kalaset.
Sockerkaka
50 g mjölkfritt margarin
4 dl glutenfri mix
1,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
2,5 dl havredryck
Valfri glasyr:
smält vit choklad
smält mörk choklad
citronglasyr
Citronglasyr
75 g florsocker
1 msk citronsaft
5 g mjölkfritt margarin
Dekoration
kokos
strössel
färgat socker
något pulver, till exempel frystorkat hallon
Sockerkaka
Sätt på ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form.
Smält margarinet och låt det svalna. Häll i havredrycken. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i vätskan. Häll i formen och grädda mitt i ugnen cirka 35 minuter.
Smula den helt avsvalnade sockerkakan och blanda smulorna med den färskost du tål, jag använde Tofutti creamy smoth 225 g. Rulla sedan bollar i lagom storlek. Stick in en klubbpinne och doppa i valfri glasyr. Om du har tålamod kan du låta cakepopsen stelna en stund i frysen innan du doppar dem i glasyren. Dekorera med kokos, strössel eller färg.
Citronglasyr
Smält smöret och blanda ner socker och citron.