Bovetecookies

Bakat. Utan gluten, mjölk, nötter eller ägg. Passar utmärkt till fikastunderna i solen.

Ingredienser

100 g rumsvarmt mjölkfritt margarin
1 dl farinsocker
1,5 dl boveteflingor
1 dl bovetemjöl (eller havremjöl av ren havre)
1 dl pumpakärnor eller solrosfrön
2 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 nypa flingsalt

Tillagning

Blanda alla ingredienserna i en bunke och knåda samman till en deg med händerna.
Forma degen till en rulle och vira in rullen i plastfolie. Låt degen vila i kylen i ungefär 1 timme.
Sätt ugnen på 200 ºC. Ta ut degrullen ur kylen. Dela rullen i 30 bitar och rulla varje bit till en boll. Placera bollarna på en bakplåtspappersklädd plåt. Platta till varje kakboll med en gaffel.
Grädda kakorna i mitten av ugnen i 5-8 minuter. Låt kakorna svalna på plåten innan du lossar dem.

Skriv ut

Recept Linda Ljungskog

Hitta fler recept som innehåller: