Ny krönikör i Allergia Kitty Jutbring

Kitty Jutbring är känd för många som programledare i radio och tv och som flitig bloggare. Framöver kommer Allergias läsare att få ta del av hennes tankar kring livet med sina egna och barnens astma och allergier.

Vem är du?

Kitty Störby Jutbring, från Göteborg bosatt i Stockholm. Jag har två barn på 2 och 4, och är sambo, ihop och gift med musikern Per. Jag gillar att teckna, skriva, samla på porslinsdjur, lyssna på musik, pyssla och DIY:a, fynda på loppisar och massa annat. Äter inga djur alls!

Vad har du för erfarenhet av astma och allergi?

Som barn hade jag astma, allergi och eksen. Jag låg mycket på Östra sjukhuset i Göteborg, ofta 1-2 veckor i taget, det var dropp, spray, inhallationer, salvor och piller. Sen har jag ju gift mig med en person som har samma problematik. (En genetisk topp-matchning, eller hur?) Så som ett brev på posten har det blivit astmatiker och allergiker av våra två små fina barn, Nikki-Lo, 4 och Kimmi-Kid, 2. Akuten, inläggningar, medicineringar, instruera förskolan, epi-pen, inhalator med mask, salvor och annat. Jag börjar bli rätt rutinerad nu. Tyvärr.

Vad jobbar du med?

Jag är barnprogramledare, nu senast med Pyssellördag och Labyrint, jag har jobbat på SR P3 i många år, skriver krönikor och poddar. Jag bloggar på mama.nu och har börjat illustrera, inreda och pyssla som jobb mer och mer.

Vad gör du annars på fritiden?

Hänger med familj och vänner, viker tvätt, lagar mat, kollar på barn-tv, tv-serier som är bra, lyssnar på musik, pysslar och tecknar. Tänker och pussas och kramas. Familjebad i badkaret.

Foto Privat