– Mer täckning ger ett mindre naturligt resultat

Christine Frenning var en av deltagarna i panelen som testade foundation. Så här tänker hon när det gäller känslig hud och makeup.

Vad är viktigt för dig när du väljer kosmetika?
– När jag väljer hudvårdsprodukter som ansiktsrengöring och ansiktskräm väljer jag produkter för känslig hud, eftersom jag kan få utslag av produkter med mycket parfym. Men när det gäller smink tänker jag inte lika mycket på det. Jag vill att det ska se naturligt ut och inte ligga som en kaka i ansiktet. Priset är också en faktor, jag skulle till exempel aldrig köpa en mascara för 400 kronor.

Har du något dåligt makeup-minne?
– Jag fick en ansiktskräm i present en gång som luktade gott men som jag fick stora utslag i ansiktet av. Efter det blev jag lite mer försiktig med vad jag använder.

Var det något särskilt du tänkte på bland produkterna du testade?
– Dels att de var ganska olika och dels att de foundations som var mer täckande också gav ett mindre naturligt resultat – och vice versa. Det gör att de passar vid olika tillfällen, mer naturligt på dagen och mer täckande på kvällen. Jag insåg också hur viktigt det är att hitta en färg som passar ens egen hudton och att det kanske är något man behöver hjälp med.

Text Zandra Zernell Foto Margareta Bloom Sandebäck