Boktips för gästvänliga

En bra present till nära och kära så att de kan bjuda på mjölk- och glutenfria rätter nästa gång du kommer på besök.

Present till nära och kära. Laga för fler –– utan gluten och mjölk är en bok som kombinerar mjölk- och glutenfria recept med information om celiaki, laktosintolerans och mjölkproteinallergi. Boken är uppbyggd som ett litet uppslagsverk och listar livsmedel man ska undvika. Den ger också tips på hur man ska bete sig i köket när man ska bjuda gluten- och mjölkfritt. I kokboksdelen finns recept för frukost, lunch och middag, såser och tillbehör, samt sötsaker.
Författaren Evelina Svenssons ville samla några enkla gluten- och mjölkfria recept och ge bort som present till nära och kära. Hon såg ett behov av boken, då de oftast ansträngt sig för att bjuda gluten- och mjölkfritt, men ändå missat en liten detalj som förstört alltihop.
Hennes förhoppning är att boken ska sprida kunskap om celiaki och skillnaden på laktosintolerans och mjölkproteinallergi och att fler ska förstå hur allvarligt det är att få i sig gluten eller mjölk om man är allergisk.