Grissini

Grissini – en smak av Italien

 

25 g jäst
3 dl vatten
8 dl glutenfritt, ljust basmjöl
2 tsk salt
5 msk oliv- eller rapsolja
(sesamfrön)

Värm vattnet till fingervarmt, smula ner jästen i en bunke och lös ut den i vattnet. Blanda ner olja, salt och mjöl. Jäs degen till dubbel storlek, cirka 30 min.
Ta ut degen på bakbord och dela den i fyra delar som du var och en kavlar ut till cirka 0,5 cm i tjocklek. Skär remsor av degen, cirka 1 cm breda. Skruva remsorna eller nyp ihop dem till runda stänger. Lägg dem på plåt och jäs i 15-20 minuter.
Pensla med vatten och strö eventuellt över sesamfrön innan du skjutsar in dem i ugnen.
Grädda i cirka 15-20 minuter beroende på ugn. När de är gyllenbruna är de klara.

Text Lena de Veen