Vacker med spackel

Att skönheten ligger i betraktarens öga är en vilsam tanke. Men förr om åren var det just ögonen jag gjorde vackra. Tre minuter varje morgon tog det att ge dem lite extra färg och skönhet. Det var dagens viktigaste förberedelse.
Många tårar har fått rinna för mascarans skull. Det är svårt att hitta produkter som passar känsliga ögon, och huden mår inte alltid så bra av att bli instängd. Allergia har bett de olika tillverkarna att ta fram de produkter de tycker passar bäst för allergiker, sidan 18.
Dessutom finns det smink som rekommenderas av Astma- och Allergiförbundet. Då är innehållet granskat av förbundets experter. Listan finns på sidan 19.
Själv försökte jag gå till fotografen för att ta bilden här nedanför utan att ha målat mig. Jag tänkte att det var bra att se ut som jag gör till vardags. Men då sa hon ifrån. ””Det är nog bäst med lite smink.””

Text Annika Olsson