Susanne Rosén – krönikör i Allergia

Susanne Rosén kommer att dela med sig av sina vardagliga betraktelser och funderingar i Allergia. Hon har lång erfarenhet av hur det är att leva med svåra allergier.

Vem är du?
–– Jag är 52 år och bor i södra Stockholm.

Vad har du för erfarenhet av allergi?
–– Jag har sedan barnsben haft mycket födoämnesallergier, atopiskt eksem och astma och har varit medlem i Astma- och Allergiförbundet så länge jag kan minnas. När jag som tonåring började engagera mig hade ungdomsverksamheten precis börjat komma igång. Jag var under några år ordförande i Ungdomsrådet, det som sedan blev Unga Allergiker. Mellan 1986 och 1994 var jag med i förbundsstyrelsen. Det var väldigt roliga år och jag har träffat några av mina bästa vänner genom förbundet.

Vad jobbar du med?
–– Jag har arbetat som frilansskribent sedan år 2000 och skriver framför allt om forskning och teknikutveckling. Innan dess arbetade jag tio år med miljöfrågor inom Vattenfall.
–– Vid sidan om skribentarbetet arbetar jag ideellt som forskningspartner på uppdrag av Astma- och Allergiförbundet, så kallad brukarmedverkan. Det är mycket spännande!

Vad gör du annars på fritiden?
–– Jag gillar att dansa salsa, hålla på med yoga åka skidor och vara ute i naturen.

Foto Sara Moritz