Vaniljgratinerade clementiner

Sött. Som alternativ till färska clementiner kan du välja konserverade mandariner.

Ingredienser

75 g strösocker
4 st äggulor
4 dl gräddersättning
1 st vaniljstång
farinsocker
4 st clementiner

Tillagning

Vispa ägg och socker pösigt. Koka upp gräddersättningen med vaniljens korn och stång. Slå den varma vätskan över äggsmeten och rör om samtidigt. Sjud blandningen till en tjock sås ca 80°c, viktigt att man rör kontinuerligt. Kyles snabbt med vispning då och då. Denna sås kan göras i förväg.

Skär clementinerna skinnfria och låt dem rinna av i en sil. Skiva dem i tunna skivor och fördela dem i fyra ugnsfasta djupa skålar. Häll ett jämnt lager av såsen över skivorna och strö över farinsocker.
Gratinera under grillen tills en gyllenbrun yta täcker såsen.

Skriv ut

Foto Colurbox

Hitta fler recept som innehåller: