Tacogryta med potatis

Lagat. Köttfärs är en känslig råvara, men vill du laga grytan ute i naturen kan du ta med färsen fryst och låta den tina i ryggsäcken. Rätten är enkel att lyckas med och du som inte gillar chili och vitlök kan enkelt utesluta dessa ingredienser.

Ingredienser

Vegetariskt
150 g tinad sojafärs
4 msk maizena eller potatismjöl

Kött
150 g nöt- eller blandfärs

Till båda
2 msk egengjord tacokrydda
1 liten lök (ca 1 dl hackat)
1 vitlöksklyfta
2 cm röd chili
200 g potatis
200 g morötter
½ förpackning krossade tomater (200 g)
3 dl vatten
2 krm salt

Tacokrydda
3 tsk salt
2 tsk lökpulver
2 tsk vitlökspulver
2 tsk paprikapulver
4 tsk spiskummin
4-6 tsk chilipulver
2 krm cayennepeppar

Tillagning

VEG: Blanda sojafärsen med maizena och tacokrydda. Mosa ihop ordentligt och ställ åt sidan.
KÖTT: Blanda tacokryddor med färsen i en kastrull och ställ åt sidan.

Hacka lök, vitlök och chili, fräs i olja i ett par minuter i kastrull. Skala, skölj och dela potatisarna samt morötter i 0,5–1 cm bitar och lägg i grytan. Häll på en halv förpackning krossade tomater och vatten. Låt koka upp och koka tills potatisen nästan är mjuk
Lägg i köttbullsstora bitar av färsen, de behöver inte vara runda. Låt koka i fem minuter.

Tacokrydda
Blanda alla ingredienserna. Anpassa mängden chilipulver och cayennepeppar efter vilken styrka du vill ha.

Skriv ut

Recept Eric TornbladFoto Anna Hållams

Hitta fler recept som innehåller: