Stompa – stekpannebröd

Bakat. Världens snabbaste bröd? Det behöver inte jäsa och du behöver inte ens sätta på ugnen.

Ingredienser

250 g glutenfri mjölmix
200 g bovetemjöl
1 tsk timjan
1,25 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2,5 dl filmjölk
1 dl mörk sirap

Tillagning

Blanda mjölmix, bovete, timjan, bikarbonat och salt i en rymlig bunke. Tillsätt filmjölk och sirap och rör ihop till en deg. Fördela till 12 mindre bitar, rulla till bollar och kavla ut till runda kakor.
Stek bröden i en het, torr stekpanna i någon minut på varje sida tills bröden fått fin färg. Stansa ut små runda bitar av brödet, lägg till exempel på rensteksröra och lök. Spara resten av brödet till nattamat.

Skriv ut

Recept Tobias HolmbergFoto Jens Sølvberg

Hitta fler recept som innehåller: