Sillsallad
Lagat. Sillsallad är lätt att göra och passar utmärkt vid såväl jul som påsk och midsommar.
Lagat. Sillsallad är lätt att göra och passar utmärkt vid såväl jul som påsk och midsommar.
250 g potatis kokt med skal, skalad och tärnad
1 morot, kokt med skal, skalad och tärnad
500 g inlagd rödbeta, tärnad
cirka 10 skivor smörgåsgurka, tärnad
1,5 msk rödbetsspad från burken (med ättika)
en nypa salt
1/2 gul lök, hackad
1 syrligt äpple, skalat och tärnat
2 inlagda sillfiléer, tärnade i små bitar
vispad grädde, alt. laktosfri, alt. havregrädde
en aning rödbetsspad för att färga grädden rosa
Gör grunden med potatis, morot, rödbeta och gurka. Blanda i rödbetsspad och smaka av med salt. Servera grädden i en egen bytta.
Tips
Tål inte alla lök, tillsätt den till en del av rödbetssalladen i egen bytta.
Tål inte alla fisk, tillsätt fisk endast till en del av rödbetssalladen i egen bytta.
Tål inte alla rått äpple, tillsätt den till en del av rödbetssalladen i egen bytta.