Sillsallad

Lagat. Sillsallad är lätt att göra och passar utmärkt vid såväl jul som påsk och midsommar.

Ingredienser

250 g potatis kokt med skal, skalad och tärnad
1 morot, kokt med skal, skalad och tärnad
500 g inlagd rödbeta, tärnad
cirka 10 skivor smörgåsgurka, tärnad
1,5 msk rödbetsspad från burken (med ättika)
en nypa salt
1/2 gul lök, hackad
1 syrligt äpple, skalat och tärnat
2 inlagda sillfiléer, tärnade i små bitar
vispad grädde, alt. laktosfri, alt. havregrädde
en aning rödbetsspad för att färga grädden rosa

Tillagning

Gör grunden med potatis, morot, rödbeta och gurka. Blanda i rödbetsspad och smaka av med salt. Servera grädden i en egen bytta.

Tips
Tål inte alla lök, tillsätt den till en del av rödbetssalladen i egen bytta.
Tål inte alla fisk, tillsätt fisk endast till en del av rödbetssalladen i egen bytta.
Tål inte alla rått äpple, tillsätt den till en del av rödbetssalladen i egen bytta.

Skriv ut

Hitta fler recept som innehåller: