Saffranspannkakor med blodapelsinsallad

Smått & Gott. Varva risgrynsgröten med söta saffransplättar till frukost eller varför inte till dessert. Med frisk blodapelsinsallad till.

Ingredienser

2 msk mjölkfritt margarin
1,25 dl sojamjöl
1,25 dl bovetemjöl
3 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 msk socker

Saffranspannkakor
1 tsk gurkmeja
0,25 g saffran
3 dl sojamjöl
mjölkfritt margarin till stekning

Blodapelsinsallad med dressing
2 blodapelsiner
2 blonda apelsiner
2 msk lönnsirap
1 msk balsamvinäger
1 krm svart peppar
1 nypa salt

Tillagning

Saffranspannkakor
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Blanda i vätskan, smeten ska bli tjock. Vispa i smält margarin. Låt svälla 30 minuter. Stek på medelvärme.

Blodapelsinsallad med dressing
Filea apelsinerna, blanda med dressingen och servera till pannkakorna.

Skriv ut

Recept Linda SvenssonFoto Jens Sølvberg

Hitta fler recept som innehåller: