Chokladpraliner med hallon

Sött. Gör egna praliner och lägg dem i en lyxig ask. En fin present att ta med när du går bort.

Ingredienser

1 dl frusna hallon
100 g mjölkfri choklad
50 g mjölkfritt margarin

Tillagning

Låt cirka 1 dl frusna hallon tina, och passera dem genom en sil så du blir av med alla kärnor. Gillar du att tugga på något är det gott att lämna kvar kärnorna också. Smält margarin och choklad över låg värme och blanda i de passerade hallonen. Låt stelna och skär i fyrkanter eller rulla till kulor med kakaopuder runt. Jag använde 1 dl upptinade hallon, utan att passera dem, mosade ner dem i kastrullen med den smälta chokladen och smöret. Hällde upp smeten i en isbitsform i silicon och stoppade in i frysen en stund så att det stelnade. Piffade sedan hälften med kakao och guldpulver och hälften med hallonpulver. De blev mjuka i konsistensen och bara smälte i munnen.
För mer vuxensmak, tillsätt 1 msk rum/cognac/whisky.

Skriv ut

Recept Linda SvenssonFoto Jens Sølvberg

Hitta fler recept som innehåller: