Pepparkakor utan gluten

Bakat. Riktigt lättbakade pepparkakor, prova dig fram om du vill kavla ut dem direkt på mjölat bord eller om du vill så kan man baka ut dem mellan plastfolie.

Ingredienser

150 g mjölkfritt margarin
1 dl socker
6 msk sirap (ljus)
3 tsk kanel
3 tsk malen ingefära
1 tsk malen kryddnejlika
1 tsk malen kardemumma
1 tsk fiberhusk
1 ägg
10-12 dl glutenfri ljus mix, använd en sort som inte har bakpulver i sig.

Tillagning

Smält smör och rör i socker, sirap, kryddor och fiberhusk. Låt svalna. Blanda i ägget och rör i mixen så att allt är väl blandat, går utmärkt i hushållsmixer eller med degkrokar. Täck degen med plastfolie och låt vila i kylskåpet en timme eller upp till 3 dagar.
Degen är aningens lösare än en vanlig pepparkaksdeg. Kavla med väl mjölad kavel eller teflonkavel. Använd bara så mycket mix till utbakningen som du behöver för att få degen att släppa. Kontrollera då och då att degen inte fastnar. Kavla degen så tunn som du vill ha den och ta ut kakor med pepparkaksmått och lägg på klädda plåtar.
Gädda kakorna i 200 grader, ca 5 minuter. OBS dem blir något ljusare än köpta pepparkakor, så låt dem inte vara för länge i ugnen.
Låt kakorna ligga kvar på plåten och svalna lite, flytta sen över dem på ett galler för att svalna helt.

Skriv ut

Hitta fler recept som innehåller: