Pastasallad med ruccola

Lagat. Enkel och god pastasallad.

Ingredienser

Pastasallad
300-400 g glutenfri pasta
1 burk majs
1 ask cocktailtomater
1 purjolök
1 burk svarta oliver
50 g soltorkade tomater ( cirka ½ påse )
1 påse ruccola

Dressing
o,5 dl olivolja
2 msk äppelcidervinäger
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
1 tsk paprikakrydda
1 msk oregano
1-2 vitlöksklyftor

Tillagning

Pastasallad
Koka pastan och låt den svalna. Skiva rödlök och purjolök och lägg i en skål. Strimla eller klipp ner de soltorkade tomaterna. Blanda i majs och oliver. Skölj ruccolan och blanda ner i salladen tillsammans med pastan.

Dressing
Blanda samman vinäger och olja med kryddorna. Pressa eller riv vitlöken. Rör samman och häll över pastasalladen.
Om du gör salladen dagen innan, vänta med att blanda ner soltorkade tomaterna till strax före serveringen eftersom den kan missfärga pastan något.

Skriv ut

Recept Lena de Veen

Hitta fler recept som innehåller: