Ostbollar med grönkålskrisp
Smått & Gott. Smakar som ost men är något helt annat.
Smått & Gott. Smakar som ost men är något helt annat.
3 dl solrosfrön
2 msk pressad citron
3 msk näringsjäst
salt
2–3 msk kokosolja
svartpeppar
3 msk finhackade soltorkade tomater (kan uteslutas)
Grönkålskrisp
4–5 blad grönkål
1 msk olja
salt
Lägg solrosfröna i blöt över natten. Häll av vattnet. Mixa ihop alla ingredienser och gör till bollar. Om det är för torrt tillsätt lite vatten i taget tills det går att forma bollar och ställ i kylen för att stelna i ett par timmar.
Grönkålskrisp
Använd bara det mörkgröna på grönkålen, skär bort stammen. Lägg grönkålen på en plåt och ringla över olja och strö över lite flingsalt. Krama kålen med händerna och vänd runt lite så att oljan täcker överallt. Grönkålen körs i ugn 150 grader cirka 15 minuter på bakplåtspapper tills knastertorrt, krossa och rulla bollarna i krosset.