Muffins

Bakat. Ett naturligt glutenfritt grundrecept.

Ingredienser

3 dl naturligt glutenfri fin mix
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 dl havrebaserad grädde
1/2 dl mjölkfritt flytande margarin

Tillagning

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjölet med strösocker, bakpulver och vaniljsocker.
Blanda havregrädden och margarinet och tillsätt de torra ingredienserna. Rör samman till en jämn smet.
Om du vill kan du fylla muffinsen med sylt, bär eller frukt. Smeten kan smaksättas med till exempel 1 tsk stötta kardemummakärnor eller rivet skal av ½ citron. Häll smeten i muffinsformar. Grädda i mitten av ugnen i cirka 12 minuter.

Tips
För att få fluffigare mufffins, utan att använda ägg, tillsätt 1,5 dl hett vatten och 1,5 tsk fiberhusk. Gör så här: Häll hett vatten över Fiberhusk (psylliumfröskal, finns i livsmedelsaffären). Vispa kraftigt med elvisp så att du får in mycket luft och smeten blir klumpfri. Vispa ut äggersättningen med vätskan i smeten innan den blandas med de torra ingredienserna enligt receptet.

Skriv ut

Hitta fler recept som innehåller: