Morotsbiffar med ris och mangochutney
Lagat. Löjligt enkla biffar med mycket smak. Om du lagar mat på ett stormkök kan allt lagas samtidigt genom att ta av riset en kort stund medan du fräser morötterna. Rätten passar utmärkt att laga till många och stekas på en stor stekhäll.
Ingredienser
Ris
1,5 dl basmatiris (10 min koktid)
3 dl vatten
1 krm salt
Biffar
3 morötter (ca 300 g)
10 cm purjolök
1 msk curry
1 tsk salt
1 dl majsmjöl
1 msk maizena
rapsolja till stekning
Till servering:
4 msk mango chutney (2 msk per portion)
Tillagning
Mät upp och börja koka riset, under tiden skalar och river du morötterna grovt samt strimlar purjon. Ställ av riset en kort stund och fräs morötter, purjo, curry och salt i olja under några minuter. Ställ på riset igen och fortsätt koka.
Blanda i majsmjöl och maizena med morotsfräset, forma fyra biffar med händerna. Stek biffarna i olja när riset är klart.
Skriv ut
Hitta fler recept som innehåller: