Morotsbiffar med ris och mangochutney

Lagat. Löjligt enkla biffar med mycket smak. Om du lagar mat på ett stormkök kan allt lagas samtidigt genom att ta av riset en kort stund medan du fräser morötterna. Rätten passar utmärkt att laga till många och stekas på en stor stekhäll.

Ingredienser

Ris
1,5 dl basmatiris (10 min koktid)
3 dl vatten
1 krm salt

Biffar
3 morötter (ca 300 g)
10 cm purjolök
1 msk curry
1 tsk salt
1 dl majsmjöl
1 msk maizena
rapsolja till stekning

Till servering:
4 msk mango chutney (2 msk per portion)

Tillagning

Mät upp och börja koka riset, under tiden skalar och river du morötterna grovt samt strimlar purjon. Ställ av riset en kort stund och fräs morötter, purjo, curry och salt i olja under några minuter. Ställ på riset igen och fortsätt koka.
Blanda i majsmjöl och maizena med morotsfräset, forma fyra biffar med händerna. Stek biffarna i olja när riset är klart.

Skriv ut

Recept Eric TornbladFoto Anna Hållams

Hitta fler recept som innehåller: