Mjuk pepparkaka utan gluten
Bakat. När du ska baka mjuka kakor – smält smöret i ugnen direkt i formen som du ska använda. Då spar du både på matfettet och tiden och får formen smord på köpet.
Bakat. När du ska baka mjuka kakor – smält smöret i ugnen direkt i formen som du ska använda. Då spar du både på matfettet och tiden och får formen smord på köpet.
1½ del socker
3 dl glutenfri mjölmix
1 tsk bikarbonat
1 tsk ingefära
1 tsk kanel
1 tsk kryddnejlikor
50 g margarin
1½ dl mjölk
1 dl lingonsylt
Blanda ihop alla torra ingredienser. Smält margarinet och blanda ihop det med mjölken. Häll i lingonsylten och rör ner alla torra ingredienser så att du får en jämn smet. Häll smeten i en smord bröad form (tänk på att använda glutenfritt ströbröd).
Grädda i 175 grader ca 50 minuter.