Microknäck

Sött. En klassisk knäck passar bra bland allt julgott.

Ingredienser

1 dl havregrädde
1 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 tsk bakpulver
1 msk mjölkfritt margarin
ca 55 st knäckformar

Tillagning

Blanda socker, havregrädde och sirap i ett högt kärl. En glaskanna för kaffebryggare är perfekt!
Sätt in kannan i micron på högsta effekt i 5 minuter.
Ta ut kannan och rör om. Tänk på att den är otroligt varm! Sätt sedan in den igen och kör den på högsta effekt i tre minuter till. Te en tesked av smeten och gör kulprovet. Om det går att forma en kula är knäcken färdig.
Blanda i bakpulvret. Rör slutligen i margarinet så att det smälter. Häll upp i formar och ställ svalt att stelna.

Tips
För att göra rent kannan, fyll den med vatten och ställ in den i micron på full effekt 5-7 minuter, så går det lätt att diska bort knäckresterna!

Skriv ut

Recept Susannah ElersFoto Colourbox

Hitta fler recept som innehåller: