Matig julsallad

Lagat. Mörkt röd blir denna matiga sallad som passar utmärkt på julbordet.

Ingredienser

2 dl quinoa
300 g rödkål
1 rödbeta
1 äpple
1 msk olivolja
1 msk balsamico
0,5 msk citron pressad
1 krm salt
1 krm svartpeppar nymald
1/2 granatäpple

Tillagning

Koka quinoan enligt anvisning
Läs på paketet om du ej har en susning
För extra smakrika små
Koka med en gnutta buljong eller två

Riv en rödbeta, strimla rödkålen tunt
Fräs rödkålen i olivolja, det är sunt
Innan den mjuknar tar det ett tag
Låt rödbetsrivet gå med i samma lag

Häll sedan i balsamico låt koka in i allt
Smaka av med rivet äpple, citron, peppar och salt
Du kan äta detta varmt, ljummet eller kallt

Smaka av lite då och då
Så du bästa smaken kan få

Granatäpplekärnorna ger knaster och är friska
Blanda i dem helt sist och sen kan du diska

Skriv ut

Recept Linda SvenssonFoto Jens Sølvberg

Hitta fler recept som innehåller: