Maränger med gelatin i stället för ägg

Bakat. Det var ingen lätt match att få marängerna fluffiga utan ägg. Men Allergias reporter och provbakerska Susannah Elers klarade det.

Ingredienser

2,5 dl florsocker
1 dl vatten
4 st gelatinblad

Tillagning

”Sätt ugnen på 100°C. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i en skål.
Blanda socker och vatten i en kastrull och koka ihop blandningen till en tjock sockerlag. Det tar ungefär 5 min.
Lyft upp gelatinbladen ur vattnet och smält i den varma sockerlagen. Vispa smeten med elvisp cirka 5-7 min tills det blir en seg, fluffig smet.
Klä en plåt med bakplåtspapper och klicka genast ut smeten med hjälp av två skedar. Om den får stå blir den som tuggummi och helt omöjlig att hantera. Grädda 1-2 timmar, eller tills de torkat. Stäng då av ugnen och låt marängerna stå kvar med ugnsluckan på glänt.

Skriv ut

Recept Susannah ElersFoto Susannah Elers

Hitta fler recept som innehåller: